επικοινωνία | το forfree | στείλτε τις δικές σας εκδηλώσεις | διαφημιστείτε
Ελληνικά | English
ΕΚΘΕΣΕΙΣ Σάββας Χριστοδουλίδης

Σάββας Χριστοδουλίδης

ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Αντικείμενα περισυλλογής και νέας ευθύνης


Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Σάββα Χριστοδουλίδη με τίτλο «Αντικείμενα περισυλλογής και νέας ευθύνης».
Η έκθεση θα εκγαινιαστεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, στις 19:30, και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2012.

Το έργο του Σάββα Χριστοδουλίδη καλύπτει περισσότερα από 20 χρόνια δημιουργίας, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη και κοινό παρονομαστή την πολύπλευρη καλλιτεχνική έκφραση. Μια έκφραση, που πραγματεύεται συντάξεις ή εκδοχές ενός ιδεολογικού ολισθήματος και υποδεικνύει μέσω του έργου τη δημιουργία νέων σχέσεων στο χώρο και το χρόνο.
Ο εκλεπτυσμένος και εύγλωττος σκεπτικισμός γίνεται το μέσο με το οποίο ο καλλιτέχνης γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα σε μια επικείμενη πραγματικότητα και την αξία του λυρισμού. Η αυθεντικότητα του έργου του Χριστοδουλίδη συνίσταται στην ελεγειακή αλληλουχία και την ιστορική αφήγηση που αυτό εμπεριέχει. Αντικείμενα περισυλλογής – βιωμένα ή δεύτερης χρήσης – ανασυντάσσονται για να εκφράσουν, με τη νέα θέση και χρήση που ο καλλιτέχνης τους ορίζει, μια καινούρια συνθήκη. Τη νέα ιδεολογική ανάθεση που τα συστατικά του έργου δοκιμάζουν, μελετά και διεκπαιρεώνει ο Χριστοδουλίδης. Η αξία κάθε έργου εδράζει σε μια περιοχή ομολογητικής αφήγησης, σε μια περιοχή όπου ατομική και συλλογική μνήμη ενυπάρχουν και συνυπάρχουν.
Τα έργα του Χριστοδουλίδη αποτελούν στην πλειονότητα τους παραλλαγές μιας συγκροτημένης μνήμης όπου νοσταλγία και ενατένιση πλάθουν αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί «μνημονικό πλέγμα» : ένα συνταίριασμα πραγμάτων και απόψεων. Αβίαστα δωσμένα, τα έργα γεύονται τον τόπο και το χρόνο που τα δέχεται. Δείγματα μιας γλυπτικής που υπακούει στις αρχές της αρχιτεκτονικής χωρίς να παγιδεύεται σε αυτές, τα έργα αποτελούν ισχυρές ανιχνεύσεις του ενδόμυχου και της απόλυτης εσωτερικής τάξης που το διέπει.
Ο Σάββας Χριστοδουλίδης συμμετέχει αυτή την περίοδο στην 30ή Μπιενάλε του Σάο Πάολο με τίτλο The Imminence of Poetics, η οποία θα διαρκέσει από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012, με 21 έργα του και θεματική Works and Days of Hands.
 Από 4/10 μέχρι 10/11

Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ. 11 π.μ. - 8 μ.μ., Σάβ. 12- 4 μ.μ.Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα / Αρματολών & Κλεφτών 48, Αθήνα , 2106439466, www.art-tounta.gr / ileanatounta@art-tounta.gr
  

Γνώμη του κοινού:
(0 Σχόλια)
Παρόμοιες κατηγορίες: —
Δείτε ακόμα
Κάτι διαφορετικό
Βόλτες
Βόλτες

Προτάσεις για βόλτες σε γνωστές και
άγνωστες γειτονιές της Αθήνας. Ανακαλύψτε ξανά την πόλη και τα μυστικά της!!


Αρτέμιδα

Ζωγράφου

Καισαριανή

Καλλιθέα

Κέντρο Αθήνας

Μαρούσι

Μοσχάτο

Νέος Κόσμος

Πεντέλη

Υμηττός

Χαϊδάρι

Χαλάνδρι