επικοινωνία | το forfree | στείλτε τις δικές σας εκδηλώσεις | διαφημιστείτε
Ελληνικά | English
ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Εργαστήρι χαρακτικής - Πρακτική για καλλιτέχνες

Εργαστήρι χαρακτικής - Πρακτική για καλλιτέχνες

Μετά από την πολύ καλή συνεργασία του ΕΕΤΕ με τον Δήμο Νίκαιας το καλοκαίρι του 2006, στη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα «Πρόσφυγες», στο οποίο συμμετείχαν καλλιτέχνες από δεκαπέντε χώρες που έχουν βιώσει το δράμα της «προσφυγιάς», ο Δήμος της Κοκκινιάς –παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της κρατικής πολιτικής που παρακρατεί τα έσοδα των Δήμων χωρίς να τους τα αποδίδει και που θέλει τους Δήμους εισπρακτικούς μηχανισμούς- αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική συμβάλλοντας και στην δημιουργία υποδομών που ενισχύουν την καλλιτεχνική δημιουργία: Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής (Π. Ραλλη 182) στις 7.00 μ.μ. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες θα μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να χρησιμοποιούν το εργαστήρι το οποίο θα τους παρέχει τις υποδομές για την δημιουργία έργων χαρακτικής (Χαλκογραφίας, Λιθογραφίας, Ξυλογραφίας και χειροποίητης Μεταξοτυπίας).

Το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, έχει σκοπούς:
Τη ΔΩΡΕΑΝ διάθεση υποδομών στους καλλιτέχνες -μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, προκειμένου να αναπτυχθεί η τέχνη της Χαρακτικής. Η τέχνη της Χαρακτικής στην Ελλάδα, τέχνη που έχει συνεισφέρει σημαντικά σε όλη την ιστορική πορεία του τόπου και ιδιαίτερα στα χρόνια της Εθνικής μας Αντίστασης και μετά. Με δεδομένο ότι τα χαρακτικά έργα είναι πάντα πρωτότυπα χωρίς να είναι μοναδικά, οι Έλληνες χαράκτες διαχρονικά, δημιούργησαν έργο υψηλών προδιαγραφών το οποίο ήταν πάντα προσιτό και το οποίο στάθηκε δίπλα στο λαό σε όλες τις στιγμές της ιστορίας του.
Η τέχνη της χαρακτικής απαιτεί υποδομές υψηλού κόστους για κάθε έναν καλλιτέχνη χωριστά, πράγμα που βάζει εμπόδια στην καλλιτεχνική δημιουργία, ιδιαίτερα στους νέους καλλιτέχνες για τους οποίους το κόστος κάνει απαγορευτική την άσκηση της τέχνης της χαρακτικής. Η δημιουργία στα πλαίσια του δήμου Νίκαιας εξοπλισμένου εργαστηρίου ανοιχτού στους Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και συνολικά στους κατοίκους της Νίκαιας, είναι μια σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στην ανάπτυξη της σύγχρονης τέχνης, αφού θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς καλλιτέχνες να ασκήσουν την τέχνη της χαρακτικής συνεχίζοντας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς την «δημοκρατική» αυτή τέχνη, όπου το έργο είναι πρωτότυπο χωρίς να είναι μοναδικό.
Την δημιουργία υποδομών που θα δώσουν στους κατοίκους του δήμου Νίκαιας, και ιδιαίτερα σε παιδιά τη δυνατότητα με την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας που θα γίνεται με τη βοήθεια και την συνεργασία με τους χαράκτες, μέσα από την παρακολούθηση μαθημάτων και εκθέσεων να αναπτύξουν τις δικές τους καλλιτεχνικές δυνατότητες στην τέχνη της χαρακτικής.
 Οκτώβριος 2010 - Ιούνιος 2011Ανοιχτό Εργαστηρί Χαρακτικής, Π. Ραλλη 182, Νίκαια 

Γνώμη του κοινού:
(0 Σχόλια)
Παρόμοιες κατηγορίες: —
Δείτε ακόμα
Κάτι διαφορετικό
Βόλτες
Βόλτες

Προτάσεις για βόλτες σε γνωστές και
άγνωστες γειτονιές της Αθήνας. Ανακαλύψτε ξανά την πόλη και τα μυστικά της!!


Αρτέμιδα

Ζωγράφου

Καισαριανή

Καλλιθέα

Κέντρο Αθήνας

Μαρούσι

Μοσχάτο

Νέος Κόσμος

Πεντέλη

Υμηττός

Χαϊδάρι

Χαλάνδρι