English

forfree @Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Έναρξη: 26/06/2017
Λήξη: 30/06/2017
Ώρες:

Διεύθυνση: Εμπρός, Ρήγα Παλαμηδίου 3, Ψυρρή

Περιγραφή

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 Μαθήματα Χάθα Γιόγκα

Χάθα, στα σανσκριτικά, σημαίνει ήλιος (χα) και φεγγάρι (θα) και γιόγκα σημαίνει ένωση – σύνδεση.
Ένωση της αναπνοής με την κίνηση, του σώματος με το νου, της ατομικής με τη συμπαντική ψυχή, του αρσενικού με το θηλυκό… όλων των αντιθέτων για να βρούμε ξανά το κέντρο μας, την πηγή.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη την επιστροφή στις ρίζες μας, την επανένωση με την πηγή, με την εσωτερική μας δύναμη για να ξανακερδίσουμε την ακεραιότητά μας, την ενότητα σώματος, νου και ψυχής ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος που παράγουν οι καθημερινές συνθήκες της ζωής μας.
Η γιόγκα αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να το πετύχουμε. Άσκηση σωματική, ενεργειακή και πνευματική, βασισμένη στην προσεκτική και ακούραστη αυτοπαρατήρηση των ανθρώπων που ασκήθηκαν και ασκούνται σ’ αυτή, εδώ και χιλιετίες, αποτελεί, στην πραγματικότητα, μία πλήρη επιστημονική αγωγή υγείας σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. H γιόγκα βοηθάει τον άνθρωπο ν’ αναπτύξει την ισορροπία, το συντονισμό κινήσεων και να εστιάσει στο κέντρο του, σωματικά και νοητικά. Ανανεώνει, αναζωογονεί, θεραπεύει το σώμα, τεντώνοντας τους μύες, τις αρθρώσεις, τη σπονδυλική στήλη, κάνοντας μασάζ στα εσωτερικά όργανα, τροφοδοτώντας με οξυγόνο το αίμα μέσω της αναπνοής. Το αίμα, τροφοδοτώντας με τη σειρά του με οξυγόνο όλα τα εσωτερικά όργανα συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος και των αδένων,ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού!
Ένα πλήρες μάθημα παραδοσιακής χάθα γιόγκα διαρκεί από 1 1/2 έως 2 ώρες και περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμα), ασάνες (στάσεις που εναλλάσσονται ), καθοδηγούμενο διαλογισμό,ή, όπως συνηθίζουμε να λέμε, βαθιά χαλάρωση (νίντρα γιόγκα) και τεχνικές συγκέντρωσης του νου, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, διαλογισμό.
Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:30. 
Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή

26/27/28 – 21:00 παράσταση “ΜΕΣΑ”

 Εγκλεισμός- αρσενικό: H ενέργεια με την οποία κάποιος υποχρεώνεται να παραμείνει για κάποιο χρόνο περιορισμένος σε κλειστό χώρο (σωφρονιστικό ίδρυμα, φυλακή, ψυχιατρείο ή στο σπίτι του).
Η αισθητηριακή στέρηση των τροφίμων επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός συνεχούς μονότονου και ομοιόμορφου σκηνικού και επιπλέον χάρη σ’ ένα διπλό άξονα. Αφενός με τη σταθερή ένταση του τεχνητού φωτισμού, η οποία σβήνει την ύπαρξη των περιγραμμάτων και αφαιρεί την αντίληψη των ωρολογιακών εναλλαγών ως προς το φως και αφετέρου με τη μερική ή ολική κατάργηση των αισθητικών ερεθισμάτων, όπως οι εξωτερικοί θόρυβοι και οι μυρωδιές. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, ύστερα από 48 ώρες απομόνωσης των αισθήσεων, ο τρόφιμος έχει παραισθήσεις και πέφτει σε λήθαργο. Επίσης εκδηλώνει διαταραχές του περιεχομένου των σκέψεων, με τη μορφή παραληρήματος. Οι παραισθήσεις του τροφίμου μειώνονται όταν αρχίζει να δέχεται ερέθισμα από το περιβάλλον και μπορεί να φτάσει στο σημείο να νιώθει φιλικά προς τους διώκτες του, να τους εμπιστεύεται, επειδή είναι αποκλειστικά εκείνοι, που του μεταφέρουν αυτό το ερέθισμα. Αρχίζει και μεταβιβάζει θετικά συναισθήματα προς αυτούς. Πιστεύει ότι αυτοί τελικά θα τον βοηθήσουν.
Ο Ν. και ο Β. είναι δύο άνδρες σε μία χώρα χωρίς όνομα σε έναν τόπο όπου ο χρόνος δεν ορίζεται. Ο ένας είναι ο θύτης και ο άλλος το θύμα. Το υποκείμενο (Β.) γνωρίζει για πρώτη φορά τον δημιουργό του (Ν.). Ποιος είναι τελικά μέσα και ποιος έξω? Πώς ορίζονται τα όρια του σύγχρονου σωφρονιστικού συστήματος και πώς ορίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο πουθενά και στο ποτέ?
«Μ Ε Σ Α»
Με υλικό από το «Ένα ακόμα και φύγαμε» του Χ. Πίντερ και το «Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλω» του Ντάριο Φο και της Φρανκ Ράμε.
26-27-28 Ιουνίου στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένων : Ηρακλής Τζαφέτας
Πρωτότυπη μουσική : Ομέρ Χατζησερήφ
Φωτισμοί : Βαγγέλης Σαγρής
Σχεδιασμός αφίσας : Νανώ Κατσανούλα
Κινηματογράφηση τρέιλερ : Κώστας Σκαπέτης
Παίζουν : Γιώργος Κουκαλιώτης, Ηρακλής Τζαφέτας
Είσοδος: κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

Κάθε Τρίτη & Κυριακή μαθήματα λάτιν χορού με τον Ιβ

Τα μαθήματα αρχίζουν ξανά στις 26/02/2017
Για τις ώρες των μαθημάτων δείτε το ημερολόγιο χρήσης
---

Κάθε Πέμπτη 17:30 – 20:30 Μαθήματα παραδοσιακού χορού με τον Δημοσθένη

Μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών κάθε Πέμπτη στις 5:30 μμ στο θέατρο Εμπρός.
Χοροί και βήματα από την Θράκη ως την Κρήτη και από τον Πόντο ως την Ήπειρο.
Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής: 6973733425 (Δημοσθένης).
---

Κάθε Σάββατο 12:00 – 15:00 μαθήματα ζογκλερικών (επάνω όροφος)

 
Προσοχή η ώρα των μαθημάτων έχει αλλάξει, και θα είναι πλέον από τις 12:00 έως τις 15:00

Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 μ.μ. – Ανοιχτή Συνέλευση

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Κυριακή από τις 20:00 και μετά.
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν με τις απόψεις και τη δημιουργικότητά τους στο εγχείρημα που τα τελευταία χρόνια παλεύει και αποτελεί όλο και περισσότερο έναν κόμβο συνάντησης των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπ

Κατηγορία εκδήλωσης: Θέατρο-Χορός, Μαθήματα-Εργαστήρια, and Μουσική.Event tags: Aθήνα, for free, outdoors, βιβλίο, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, διασκέδαση, δρόμο, εκδηλώσεις, εκδήλωση, εκθέσεις, ελεύθερη είσοδος, εναλλακτικό, έξοδος, ημερίδα, θέατρο, κέντρο, μουσική, προβολές, σεμινάρια, συναυλίες, συνέδρια, and ψυχαγωγία.

3 Σχόλια

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ 2 years

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ. ΓΕΛΙΟ. ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ !!!! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕ !!! ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ. ΝΑΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ !!!!

    Reply
  2. Δούκισσα 7 months

    Εξαιρετική ερμηνεία που με άφησε άφωνη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές κι ένα μεγάλο ευχαριστώ . Ο λόγος για το “Φυλακισμένη”

    Reply

Σας άρεσε;

Πείτε το με αστεράκια

Σχετικές εκδηλώσεις