English

forfree μουσικές @ΝΑΚΑΣ

Έναρξη: 21/03/2017
Λήξη: 30/03/2017
Ώρες:

Διεύθυνση: ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ, 210 3634000

Περιγραφή

 

Τρίτη 21/3

ώρα 19:00

Είσοδος ελεύθερη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3634000 

 

Φένια Παπαδόδημα World jazz trio

Φένια Παπαδόδημα φωνή | πιάνο | αφρικάνικη άρπα |  λούπες

Γρηγόρης Ντάνης κιθάρα

Λεωνίδας Σαραντόπουλος φλάουτο

 

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 19.00, η Φένια Παπαδόδημα (φωνή, πιάνο, αφρικάνικη άρπα και λούπες), παρέα με δύο εξαιρετικούς μουσικούς της σύγχρονης ελληνικής jazz, τον Γρηγόρη Ντάνη (κιθάρα) και τον Λεωνίδα Σαραντόπουλο στο φλάουτο, θα παρουσιάσει ένα δείγμα της δουλειάς της ως vocalist μέσα από δικές της συνθέσεις και διασκευές γνωστών blues, jazz & brasilian jazz standards, καθώς και παραδοσιακών μελωδιών από την Αφρική και την Ινδία  ενορχηστρωμένων  μ’ έναν ιδιαίτερο, προσωπικό χαρακτήρα.

Η jazz μουσική έχει τις ρίζες της στην Αφρική. Το blues γεννήθηκε χάρις στο n’ goni, την αφρικάνικη άρπα από το Μάλι, ένα όργανο που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους λευκούς στην Αμερική αλλά αντικαταστάθηκε και ενέπνευσε την κιθαριστική blues παράδοση.

Οι ρυθμοί και οι πολυφωνίες που φέρει η αφρικανική μουσική ενυπάρχουν τόσο στη gospel, blues & funky, όσο και στην latin & brasilian jazz παράδοση.

Είναι πραγματικά υπέροχο το παιχνίδι των πολυφωνιών που γεννιούνται χάρις στις  λούπες, όταν αυτές σκηνοθετούν – ενορχηστρώνουν από την αρχή θρυλικά standards.

Η χρήση της αφρικάνικης άρπας στην διασκευή γνωστών blues μέσα από αφρικάνικα ρυθμικά paterns, προσκαλούν τον ακροατή σ’ ένα απρόσμενο ταξίδι, προσφέροντας το ιδιαίτερο άκουσμα μίας άλλης διάστασης που ενυπάρχει σ’ αυτή τη μουσική.

Η jazz αυτοσχεδιαστική προσέγγιση είναι η βάση για όλους τους πειραματισμούς ανάμεσα στις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και η συνύπαρξή τους κάποιες φορές γεννάει νέα και πρωτότυπη, αυθεντική μουσική.

 

 

Πέμπτη 23/3

ώρα 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3634000 

 

Άρπα και αυτοσχεδιασμός

Workshop άρπας

με την Felice Pomeranz

 

Άρπα, ένα όργανο με ιστορία χιλιετιών…

Άρπα και αυτοσχεδιασμός;

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, θα μάθουν chords, progressions και θα παίξουν με συνοδεία γκρουπ. Ένας νέος τρόπος προσέγγισης της “κλασικής” άρπας!

Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία με τη σύμπραξη του μπασίστα Αλέξανδρου Τράμπα.

 

Η Felice Pomeranz είναι καθηγήτρια άρπας στο Berklee College of Music και εκείνη που ουσιαστικά εγκαινίασε το τμήμα άρπας στο Berklee το 2002. Aπόφοιτος του New England Conservatory στην κλασική και την jazz άρπα και η μοναδική αρπίστρια που πήρε Master’s Degree σε σπουδές jazz. Διδάσκει συχνά σε σεμινάρια και παίζει σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Καραϊβική. Οι μεταγραφές της για την άρπα και τα εκπαιδευτικά DVD που έχει εκδώσει (Jazzy Beginnings, Harp in the Band) είναι πολύ δημοφιλή στην Αμερική. Το τελευταίο της βιβλίο Berklee Harp, ένα βιβλίο ασκήσεων για αρπίστες, είναι το πρώτο βιβλίο για άρπα που εκδίδεται από το Berklee Press. H F. Pomeranz διευθύνει το δίκτυο “The Gilded Harps” στη Βοστόνη και έχει αποσπάσει Lifetime Achievement Award από την American Harp Society.

 

H Felice Pomeranz θα διδάξει σε σεμινάρια την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

 

 

Πέμπτη 30/3

ώρα 20.30

είσοδος ελεύθερη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3634000 

 

L’ inconnue

Μπαρόκ & Αναγεννησιακή μουσική για δύο

Δημήτρης Κούντουρας – Annemarie Podesser / μπαρόκ φλάουτα & φλάουτα με ράμφος

 

Έργα των Oswald von Wolkenstein, Jacques-Martin Ηotteterre, Georg Philipp Telemann

 

 

Το ντούο εμφανίζεται από το 2008 σε συναυλίες σε διάφορες ιστορικές αίθουσες της Αυστρίας. Παρουσιάζει ρεπερτόριο από τον 12ο ως τον 21ο αιώνα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αριθμό οργάνων της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος και του φλάουτου τραβέρσο. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα / Armonia Atenea (διευθ. Γιώργος Πέτρου) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης (διευθ. Philippe Jordan) στο Konzerthaus της Βιέννης. Η συναυλία στις 30.3 παρουσιάζει ένα πανόραμα μουσικής για δύο φλάουτα με ράμφος και φλάουτα τραβέρσο από συνθέτες της Αναγέννησης και του Μπαρόκ με έμφαση στο έργο του Γάλλου Hotteterre και του Γερμανού Telemann.

Κατηγορία εκδήλωσης: Μαθήματα-Εργαστήρια and Μουσική.Event tags: bios, free, moysikh, party, pop, six dogs, έθνικ, ζωντανή, ήχος, καλλιτέχνης, κλασική μουσική, μουσική, μουσικός, μπαρ, ντίσκο, παρουσίαση δίσκου, πάρτι, ποπ, ροκ, ρυθμός, στάδιο, συναυλία, τραγούδι, τραγουδιστής, τραγουδίστρια, φεστιβάλ, and χορός.

Σας άρεσε;

Πείτε το με αστεράκια

Σχετικές εκδηλώσεις