English

Medea Electronique

Έναρξη: 01/04/2017
Λήξη: 30/04/2017
Ώρες:

Διεύθυνση: Κεραμεικός/Μεταξουργείο

Περιγραφή

Medea Electronique
Soundscapes Landscapes / City Above-Life Below: Κεραμεικός/Μεταξουργείο
ΑΠΡ 2017

Οι περίπατοι πραγματοποιούνται στα ελληνικά και τα αγγλικά
Ένας οπτικοακουστικός και άκρως διαδραστικός περίπατος στη γειτονιά του Κεραμεικού/Μεταξουργείου για την πόλη που δεν ήξερες ότι είναι εκεί.
Η Στέγη και η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique απλώνουν ένα δίκτυο αφηγήσεων στην πόλη. Πρόκειται για μια προσπάθεια που εγκαινιάστηκε το 2014 με το Soundscapes Landscapes Διαδραστικός Χάρτης – Ρίζωμα 1 / Νέος Κόσμος και η οποία συνεχίζεται σε νέα περιοχή και σε νέα εκδοχή, στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο.

O νέος περίπατος Soundscapes Landscapes / City Above-Life Below, στην περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου, είναι μια εμβυθιστική, επεξεργασμένη πραγματικότητα-εμπειρία σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Ιστορίες της πόλης, που συντελούνται στην επιφάνειά της, στα κρυμμένα της σημεία, αλλά και στον υπόγειο κόσμο και στο παρελθόν της.

Η πόλη αναδύεται ως παλίμψηστο εμπειριών, χρόνων, στιγμών. Ένα project στη διατομή τέχνης-τεχνολογίας-έρευνας του ήχου και field recording, που επιτελεί ταυτόχρονα και άνοιγμα στην ανθρωπολογία-κοινωνιολογία της πόλης.

Σημείο με ξεχωριστή ένταση, ο Κεραμεικός με το Μεταξουργείο, ζωντανό και σημαίνον από την αρχαιότητα, μοιάζει να συνυφαίνει, να συμπυκνώνει την πορεία της Αθήνας στο χρόνο: Το νεκροταφείο, οι γραμμές του τρένου, το εργοστάσιο στο Γκάζι, ο Κεραμεικός, η Ιερά Οδός και τα νυχτερινά της κέντρα, οι παρυφές του Μεταξουργείου, η μείξη των εθνικοτήτων, η ανάπτυξη και o εξευγενισμός, οι μετανάστες, οι καλλιτέχνες, τα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπ, οι εναλλακτικοί χώροι πολιτισμού, οι τουρίστες, ο Βράχος της Ακρόπολης να εποπτεύει την περιοχή.

Κοσμοπολιτισμός και τοπικισμός, εθνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα, εστίες αντίστασης, νεοέλληνες και μετανάστες, παράδοση και νεωτερικότητα, βιομηχανική ζώνη, εργατική σύνθεση.

Για την υλοποίηση του πρότζεκτ, η Medea Electronique συνεργάζεται με καλλιτέχνες του ήχου, της εικόνας και του λόγου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνοντας καλλιτεχνικό εργαστήριο τον Οκτώβριο του 2016.
συντελεστές
Οργάνωση Παραγωγής: Μανώλης Μανουσάκης
Επιμέλεια: Αγγελική Πούλου
Video Artists: Michael Larsson, Κλεοπάτρα Κοραή, Παναγιώτης Γουμπούρος
Sound Artists: Tim Ward, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Μανώλης Μανουσάκης, Κώστας Μπώκος (Studio 19st)
Virtual Reality Programming: Γιάννης Ίσσαρης, Βασίλης Κουντούρης (Studio 19st)
3D Design – Virtual Reality Programming: Βίκυ Μπισμπίκη
PD Programming: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης
Graphic Design: Γιάννης Λώλης
Social Media Documentation – Τύπος: Γιώργος Κατσώνης
Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες: Τάσος Καραδέδος, Εύη Νάκου, John Van Aitken, Jane Brake, Iris Garrelfs, Conor McCafferty, Matilde Meirelles, Alfredo Pechuan Roca, Marilee Pizarro, John Van Aitken
διαβάστε περισσότερα
Οι περίπατοι του Soundscapes Landscapes / City Above-Life Below: Κεραμεικός/Μεταξουργείο πραγματοποιούνται στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο –μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα)– η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006 και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Τα μέλη της ομάδας, δραστηριοποιούμενα σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

Η δραστηριότητα της Medea Electronique περιλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα και συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Αρκετά από τα μέλη της συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την ακαδημαϊκή έρευνα. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

To 2014, η Medea Electronique παρουσίασε το Soundscapes Landscapes Διαδραστικός Χάρτης – Ρίζωμα 1 / Νέος Κόσμος, που αφορούσε τη γειτονική περιοχή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το Νέο Κόσμο. Ήταν ένας οπτικοακουστικός περίπατος, που αποτέλεσε την πρώτη συγκροτημένη εγχώρια παραγωγή διαδραστικού χάρτη και οπτικοακουστικού περιπάτου για την πόλη της Αθήνας και εγγράφηκε στη διατομή τέχνης και τεχνολογίας, αξιοποιώντας διακαλλιτεχνικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Ο θεατής βίωσε μια οπτικοακουστική εμπειρία στην πόλη, εκεί όπου το πραγματικό και το κατασκευασμένο διαπλέκονται σε πραγματικό χρόνο.

 

http://www.sgt.gr/gre/SPG1741/

Κατηγορία εκδήλωσης: Μουσική and Στο δρόμο.

Σας άρεσε;

Πείτε το με αστεράκια

Σχετικές εκδηλώσεις